Zakaj je poravnava zob z Invisalignom hitrejša?

Invisalign aparat ni le neviden, udoben in učinkovit – običajno vam zagotavlja tudi hitrejše rezultate. Sigurno se sprašujete: “Koliko časa traja Invisalign obravnava?“. V povprečju traja obravnava z aparatom Invisalign od 9 do 15 mesecev, medtem ko tradicionalni kovinski aparati zahtevajo tudi do 3 leta. Poglejmo, zakaj!

 

Nevidni zobni aparat retainer Vivera by Invisalign

 

Boljši nadzor sile

Invisalign nevidni zobni aparat deluje z bolj dosledno in nadzorovano silo v primerjavi s klasičnimi kovinskimi aparati, kar lahko omogoči hitrejšo poravnavo zob.

 

Enodelne opornice, kot je Invisalign, delujejo na zobe kot celoto v primerjavi s kovinskim aparatom, ki premika vsak zob posebej.

 

Prilagojena oblika

Opornice Invisalign so izdelane po meri vsakega pacienta, zato se udobno prilegajo in neposredno premikajo zobe v želeni položaj, medtem ko kovinski zobni aparati uporabljajo žice in nosilce, ki pritiskajo na določene točke na zobeh, kar je lahko manj učinkovito.

 

Manj zapletov

Kovinski zobni aparati in njegove žičke lahko poškodujejo dlesen ali notranjo stran ustne votline. Invisalign opornice praktično ne morejo poškodovati zob ali dlesni, zato je manj obiskov ortodonta in obravnava lahko napreduje brez prekinitev.

Več udobja

Manj bolečin pomeni, da se boste hitreje navadili na Invisalign in boste hitreje napredovali. Zaradi močnih bolečin lahko pacienti zdravljenje prekinejo ali aparata ne nosijo tako pogosto, kot bi bilo treba. Večje neudobje pri nošenju pa seveda vpliva tudi na motivacijo!

 

Invisalign nevidni zobni aparat je narejen popolnoma po meri

 

 

Koliko časa traja Invisalign obravnava?

 

Večina pacientov z Invisalignom konča zdravljenje 6 mesecev hitreje kot s tradicionalnim aparatom.

 

Medtem ko tradicionalni kovinski zobni aparat zahteva od 18 do 24 mesecev, je povprečno trajanje obravnave z aparatom Invisalign 12 mesecev.

 

Vendar je čas za doseganje želenih rezultatov v veliki meri odvisen od tega, kako zahtevna je vaša obravnava. Pacienti, ki potrebujejo le manjše poravnave, lahko z Invisalignom vidijo rezultate že v 6 mesecih. Tisti s hudimi nepravilnostmi pa lahko pričakujejo, da bo obravnava trajala tudi do 18 mesecev.

 

 

Kako lahko sami poskrbite, da bo obravnava čim prej zaključena?

 

Da se vaša obravnava z Invisalign nevidnim aparatom čim prej konča, pa lahko v veliki meri pripomorete sami – tako, da se držite teh treh pravil:

 

  1. Invisalign nosite vsaj 22 ur dnevno

Ko pacienti godrnjajo, da njihova obravnava traja dlje, kot so pričakovali, je v večini primerov krivo nezadostno nošenje opornic.

 

Čeprav lahko Invisalign med uživanjem hrane in pijače snamete, ga morate vseeno nositi vsaj 22 ur vsak dan. Vsakič, ko si ga po popoldanski kavi ali sproščenem večeru s prijatelji pozabite ponovno nadeti, podaljšate čas obravnave.

 

  1. Opornice menjavajte po načrtu

Invisalign nastavki so skrbno oblikovani tako, da čim prej prinesejo najboljše rezultate. Zato upoštevajte vse nasvete ortodonta in opornice menjujte po načrtu. Dan ali dva zamika se vam morda zdi popolnoma zanemarljivo, a se vam bodo zobje hitro maščevali in vašo obravnavo po nepotrebnem podaljšali!

 

  1. Redno čiščenje

Umazani zobje sicer ne bodo upočasnili vašega zdravljenja, vrtanje in drugi zobozdravstveni posegi v času zdravljenja pa! Bakterije in slina v vaših ustih načnejo opornice, ki lahko postanejo bolj prožne in manj sposobne učinkovito premikati vaše zobe.

 

Poskrbite za vsakodnevno temeljito čiščenje svojih opornic. Ne pozabite pa tudi na čiščenje po vsakem obroku, da bo vaš Invisalign ostal neviden! A pozor – pri čiščenju ne uporabljajte zobne paste, saj lahko z njo na opornicah povzročite rise, v katerih se bodo z veseljem zaredile škodljive bakterije.

 

Ravnanje zob je tako finančna kot časovna naložba, zato želite kar največjo učinkovitost. Da boste čim prej videli svoj novi nasmeh, izberite Invisalign!

 

 

Kje do Invisalign aparata

 

Naročite se na brezplačni prvi pregled pri VBO digitalnem zobozdravstvu v Ljubljani, Mariboru, Novem mestu, Radečah ali preko spleta, kjer boste seznanjeni z obravnavo in uporabo Invisalign aparata ter boste točno izvedeli koliko časa bo trajala Invisalign obravnava v vašem primeru.

 

Zakaj po Invisalign k VBO? Smo največji Invisalign provider v tem delu Evrope z več kot 2000 Invisalign obravnavami. Vas zanima več? Prijavo na brezplačni pregled in več informacij najdete na https://pregled.vbo.si/