Slabosti nevidnega zobnega aparata Invisalign

Kljub temu, da Invisalign slovi po učinkovitosti, zanesljivih zobnih premikih in svojem nevidnem videzu, pa se najverjetneje sprašujete, če obstajajo kakšne slabosti nevidnega zobnega aparata Invisalign, kajne?

 

Morda smo kot največji ponudnik Invisalign nevidnih zobnih aparatov v tem delu Evrope nekoliko pristranski, vendar menimo, da večina predstavljenih slabosti ne vpliva na samo izkušnjo z Invisalignom, ali pa so morebitne slabosti praktično zanemarljive, kar priča tudi veliko število zadovoljnih uporabnikov.

 

Pa poglejmo, katere so slabosti nevidnega zobnega aparata Invisalign po mnenju uporabnikov…

 

Kako čistiti Invisalign retainer Vivera

 

Slabost 1 – samodisciplina

 

Kljub temu, da se odločite za Invisalign obravnavo, morate biti dosledni in nositi Invisalign aparat vsaj 22 ur dnevno. V nasprotnem primeru ne bo učinkovit in se bo vaša obravnava časovno zamaknila, poleg tega boste imeli težave z nameščanjem nove opornice.

 

Vsakega posameznika na to tudi opozorimo predno se odloči za Invisalign obravnavo, pa vendar se tu in tam zgodi, da ljudje pozabijo namestiti aparat čez noč ali kaj podobnega.

 

Vendar to ne predstavlja nobenega problema. Obstoječo opornico je morda potrebno nositi kakšen dan ali dva več, nato pa lahko nadaljujete po ustaljenem urniku.

 

 

Slabost 2 – bolečina pri menjavi opornice

 

Invisalign opornice menjavate običajno na 7 dni. Po menjavi opornice lahko pride do nelagodja in rahle bolečine, kar je povsem normalno, vendar je lahko kljub temu neprijetno.

 

Sicer je po mnenju uporabnikov bolečina pri nošenju Invisalign opornic še zmeraj zanemarljiva napram klasičnemu zobnemu aparatu, pa vendar nekateri štejejo to kot slabost Invisalign opornic.

 

 

Slabost 3 – privajanje na snemanje aparata

 

Nevidni zobni aparat Invisalign je še posebej priljubljen, ker ga lahko snamete. Se je pa potrebno naučiti in navaditi na način snemanja, kar vam zna v prvem tednu ali dveh delati nekaj težav.

 

Vendar naj vas pomirimo, privadite se zelo hitro. Poleg tega še nismo imeli primera, da bi ljudje odnehali z obravnavo zaradi “prezahtevnega” snemanja aparata, kljub temu, da ga morate sneti tudi pred jedjo, kar nas pripelje do naslednje slabosti…

 

 

Slabost 4 – snemanje pred jedjo

 

Invisalign nevidni zobni aparat morate pred vsako jedjo sneti… mi sicer menimo, da je to pravzaprav prednost, ker se vam hrana ne zatika v zobni aparat. Po jedi si normalno očistite zobe in nimate težave s higieno 😉

 

Če ste navajeni, da na vsake toliko prigriznete nekaj malega, boste sicer morali aparat večkrat sneti, vendar se tudi to navadite, boste videli.

 

Ali je Invisalign popolnoma prozoren

 

Slabost 5 – določena hrana in pijača lahko obarva nevidne zobne opornice

 

Ena od slabosti je selekcioniranje hrane in pijače, če ne želite obarvanih opornic. Res je, da jih menjate vsakih 7 dni, pa vendar ni prijetno hoditi okrog s porumenelo opornico, kajne?

 

Če ne želite obarvanih opornic, se morate izogibati pijači, kot so:

  • Kava
  • Coca cola
  • Zeleni čaj
  • Sok rdeče pese
  • Ostale obarvane pijače oz. sokovi

 

Obarvana opornica lahko nastane tudi po jedi kurkume oz. curry-ja. Kljub temu, da aparat odstranite, je kurkuma tako barvita začimba, da ostane v ustih in kljub vsemu obarva aparat.

 

Pravzaprav pa lahko pijete in jeste praktično vse, vendar pred tem snemite aparat in si po jedi/pijači umijte zobe ali vsaj splahnite zobe.

 

 

Slabost 6 – privajanje na govor z opornicami

 

Ena od slabosti Invisalign nevidnega zobnega aparata je tudi privajanje na govor. Zavedati se morate, da je Invisalign nekaj novega na vaših zobeh. Kljub temu, da je izdelan s pomočjo najnovejše tehnologije in je tanek skoraj kot človeški las, vam lahko v začetku predstavlja nekaj težav z govorom. Nič strašnega, morda boste težje izgovarjali šumnike in sičnike, to pa je vse.

 

 

Vas zanima Invisalign nevidni zobni aparat?

 

Naročite se na brezplačni prvi pregled pri VBO digitalnem zobozdravstvu v Mariboru, Novem mestu, Radečah ali preko spleta, kjer boste seznanjeni z obravnavo in uporabo Invisalign aparata ter boste točno izvedeli koliko časa bo trajala Invisalign obravnava v vašem primeru.

 

VBO Invisalign primerjava s klasičnim zobnim aparatom

 

Zakaj po Invisalign k VBO? Smo največji Invisalign provider v tem delu Evrope z več kot 3000 Invisalign obravnavami. Vas zanima več? Prijavo na brezplačni pregled in več informacij najdete na https://pregled.vbo.si/