Razlika med mehko in ultra mehko zobno ščetko

Ko gre za ščetkanje zob, so nas zobozdravniki naučili, da je mehko in nežno bolje. A to ne pomeni, da je najbolj mehko tudi najboljše! Preverite, kakšna zobna ščetka prinaša najboljše rezultate.

 

Ultra mehka zobna ščetka ima še mehkejše ščetine kot mehka. Proizvajalci trdijo, da je tako nežnejša do zob in dlesni. To je sicer res, a obstaja več razlogov, zakaj ultra mehka zobna ščetka ni nujno boljša od mehke.

 

Poglejmo!

 

 

Neučinkovito odstranjevanje zobnih oblog

 

Ultra mehke ščetine morda ne bodo dovolj učinkovite pri odstranjevanju zobnih oblog z zob in dlesni, saj ne bodo mogle doseči vseh rež in obrisov zob. Mehke ščetine pa lahko učinkovito odstranjujejo zobne obloge, hkrati pa so še vedno nežne do dlesni.

 

VBO premium mehke zobne ščetke tudi za otroke

 

Pomanjkanje stimulacije

 

Ščetkanje z ultra mehko zobno ščetko morda ne bo dovolj stimuliralo dlesni, kar je pomembno za ohranjanje zdravega tkiva. Mehke ščetine zagotavljajo pravo ravnovesje med stimulacijo in nežnostjo ter pomagajo ohranjati dlesni zdrave in brez vnetij.

 

 

Daljši čas ščetkanja

 

Če še vedno verjamete v pravilo, da je treba zobe ščetkati 2 minuti – prenehajte! Zobe ščetkamo tako dolgo, dokler niso čisti, torej gladki na otip z jezikom. Z ultra mehko zobno ščetko boste morali za učinkovito odstranjevanje zobnih oblog in ostankov hrane porabiti več časa, kar je seveda zamudno in nepraktično.

 

Kako zaščititi dlesni pred krvavenjem in poškodbami

 

 

Trajnost

 

Trajnost zobne ščetke pa nas pripelje še do zadnje točke. Ultra mehke ščetine se obrabijo veliko hitreje kot mehke, zato je treba ščetko pogosteje menjavati. To pa ne bremeni le vaše denarnice, ampak tudi naše okolje.

 

Žal so najbolj kakovostne, priročne in higienične zobne ščetke še vedno plastične, kar že ob rednem menjavanju ustvari precejšen odpadek. Če jih morate menjavati še pogosteje, pa okolje po nepotrebnem še bolj obremenjujete.

 

 

Izberite popolno ravnovesje med učinkovitostjo in nežnostjo

 

Žal niso vse mehke zobne ščetke na trgovskih policah enake, zato ni vseeno, kateri zaupate skrb za svoje zobe.

 

Če želite popolno kombinacijo nežnosti in učinkovitosti, izberite Premium zobno ščetko VBO, ki ima kot prva na svetu ščetine impregnirane s črnim kremenom. Ta inovativna metoda izdelave klinično dokazano odstrani zobne obloge do 40 % učinkoviteje kot običajna ščetka.

 

VBO premium zobna ščetka black

 

Ob tem ima še dovolj majhno glavo, da lahko z njo brez težave sežete tudi do zadnje strani najbolj oddaljenih zob, ter zožane ščetine, ki dosežejo kritične medzobne prostore, ki jih običajna ščetka zlahka izpusti.

 

Nežna do vaših zob in dlesni, neizprosna do zobnih oblog – to je Premium zobna ščetka VBO. Zaupajte svoje zobe inovativnosti, ki je plod sodelovanja med slovenski in japonskimi strokovnjaki, in uživajte v bolj čistih in zdravih zobeh!