Nelagodje pri Invisalign aparatu drugačno od klasičnega zobnega aparata

Nevidni zobni aparat Invisalign slovi po svojih uspešnih premikih zob in nevidnem izgledu. Kakšno pa je nelagodje napram klasičnemu zobnemu aparatu?

 

Nelagodje pri klasičnemu zobnemu aparatu

Nelagodje pri klasičnemu zobnemu aparatu lahko traja dlje kot pri Invisalign aparatu pri VBO. Bolečina je večja ter bolj dolgotrajna, saj je zategovanje klasičnega zobnega aparata veliko bolj invazivno kot premiki pri Invisalign-u.

Invisalign v primerjavi s klasičnim zobnim aparatom

 

Nekateri uporabniki klasičnega zobnega aparata prav tako poročajo o težavah s spanjem zaradi prevelikih bolečin. Tega pri Invisalign nevidnem zobnem aparatu še nismo doživeli.

 

Poleg tega klasični zobni aparat povzroča nelagodje pri prehranjevanju, saj se ga ne da sneti. Da ne omenjamo težavnega ščetkanja in čiščenja, poleg tega pa imate določene omejitve pri prehranjevanju.

 

Nelagodje pri Invisalign aparatu

Invisalign zobni aparat lahko povzroči nekaj nelagodja, vendar veliko manj kot klasični zobni aparat.

 

Pacienti poročajo o občasnem nelagodju pri žvečenju trše hrane (na primer oreščki ipd.), tu in tam se pri večjih premikih pojavi bolečina v posameznem zobu ali dveh. Ta bolečina je morda prisotna dan ali dva po menjavi opornice, nato pa izzveni.

 

Na podlagi raziskave o bolečini Invisalign obravnave so ugotovili, da 35% ljudi ni občutilo nobene bolečine, 54% pa rahlo bolečino med nošenjem Invisalign aparata.

 

Razlika v času obravnave z Invisalign aparatom ali klasičnim aparatom

Če vzamemo povprečni čas obravnave s klasičnim zobnim aparatom, je le-ta nekje med 18 in 24 meseci, medtem ko je povprečni čas Invisalign obravnave 12 mesecev.

 

Seveda je čas nošenja obeh aparatov odvisen od zahtevnosti ortodontske obravnave, pa vendar je v povprečju Invisalign obravnava veliko hitrejša.

 

Zakaj izbrati Invisalign nevidni zobni aparat

Morda smo nekoliko pristranski, ker vsakodnevno spremljamo odlične rezultate Invisalign obravnav in smo enostavno navdušeni.

 

Vendar pa moramo poudariti, da smo tudi mi na začetku delali izključno s fiksnimi zobnimi aparati, tako da se zelo dobro zavedamo vseh prednosti, ki jih nudi Invisalign nevidni zobni aparat. Poleg tega pa prejmemo vsakodnevno potrditev strank in zadovoljstvo, ki nas žene naprej.

 

Nelagodje pri Invisalign aparatu veliko manjše kot pri klasičnemu zobnemu aparatu

 

Tukaj je 5 ključnih prednosti Invisalign nevidnega zobnega aparata, ki vas lahko hitro prepričajo v končno odločitev:

 

  • Invisalign aparat je praktično neviden in ga opazijo ljudje zgolj čisto od blizu, pa še to ponavadi tisti, ki vedo, da ga nosite.
  • Invisalign aparat menjavate tedensko, zato so premiki bolj pogosti in hitrejši, zaradi česar ne rabite nositi aparata tako dolgo kot klasični zobni aparat
  • Zaradi snemljivosti med prehranjevanjem je higiena zob neprimerno boljša. Prav tako lahko jeste katerokoli hrano, saj ni zaradi Invisalign aparata nobenih omejitev.
  • Zaradi konstantnih manjših premikov je bolečina in nelagodje veliko manjše
  • Manj obiskov pri ortodontu. Vnaprej prejmete določeno številko Invisalign opornic, ki jih sami menjavate na 1 teden in ne rabite tako pogosto obiskati ortodonta.

 

Kje do Invisalign aparata

Naročite se na brezplačni pregled pri VBO digitalnem zobozdravstvu v Ljubljani, Mariboru, Novem mestu, Radečah ali preko spleta kjer boste seznanjeni z obravnavo in uporabo Invisalign aparata.

 

Zakaj po Invisalign k VBO? Smo eden največjih Invisalign providerjev v tem delu evrope z več kot 2000 Invisalign obravnavami. Vas zanima več? Prijavo na brezplačni pregled in več informacij najdete na https://pregled.vbo.si/