Kako izgleda obrabljena zobna ščetka

Kako izgleda obrabljena zobna ščetka in kdaj jo zamenjati

Se tudi vi sprašujete, kdaj je pravi čas, da zamenjate zobno ščetko in kako izgleda obrabljena zobna ščetka? Ali ste vedeli, da lahko s prepozno menjavo zobne ščetke izgubite tudi do 50% učinkovitosti ščetkanja?

VBO premium zobna ščetka black

Zobna pasta pripomore k čisti ustni votlini, čistim zobem in splošni higieni, vendar pa je najbolj pomembno seveda samo ščetkanje zob. Poglejmo kako izgleda obrabljena ščetka in kdaj je treba zobno ščetko zamenjati za optimalno ščetkanje zob, še prej pa poglejmo, kakšna ščetka je sploh primerna?

 

 

Katere lastnosti ima dobra zobna ščetka?

 

Vsaka ščetka bi morala uresničiti 2 cilja. Da temeljito odstrani zobne obloge in da ne poškoduje dlesni. Če ima zobna ščetka obe lastnosti, lahko rečemo, da gre za kvalitetno zobno ščetko.

 

VBO premium zobna ščetka ne poškoduje dlesni

 

 

Kako izgleda obrabljena zobna ščetka?

 

Obrabljena zobna ščetka izgleda približno tako kot na spodnji sliki. Kot je razvidno iz slike, zobna ščetka dokaj hitro izgubi svojo pravo funkcijo, tudi do 50%. To pomeni, da večina, ki vas uporablja zobno ščetko predolgo, ne očistite svojih zob dovolj dobro.

 

Učinkovitost čiščenja zob glede na uporabljenost ščetin

 

 

Po koliko mesecih/tednih je potrebno ščetko zamenjati?

 

V poletju 2022 smo delali raziskavo, kakšna je obraba Premium zobne ščetke VBO. Po dveh mesecih in pol je bilo 10 odstotkov takih, pri katerih je bila ščetka še popolnoma neobrabljena. 56 odstotkov je bilo takih, ki smo jih ocenili kot srednje obrabljene. Ko smo spremljali nadaljnjo učinkovitost zobne ščetke, se je pri teh izkazalo, da je ščetka v 15–25 odstotkih slabše očistila zobne obloge.

 

Pri 34 odstotkih uporabnikov je bila ščetka že tako razcvetena, da je bila skoraj neuporabna. Ugotovili smo, da je priporočen čas za menjavo ščetke na dva meseca, ker večina ljudi v tem času ščetko že toliko uniči, da je učinkovitost bistveno zmanjšana. Svetujem pa tudi tistim, ki ščetke ne obrabijo, da jo zamenjajo, saj se v tem obdobju na njej že razvijajo bakterije in nastane vodni kamen.

 

 

Imejte zmeraj novo zobno ščetko na zalogi

 

VBO naročnina prejemanja zobnih ščetk

 

Bi želeli tudi vi bolj redno menjati zobno ščetko, vendar ne pridete do trgovine ali drogerije? Sedaj vam to ni več potrebno!

 

Pri VBO smo pripravili poseben naročniški program, kjer s slenitvijo neobvezujoče naročnine prejmete vsako leto paket šestih zobnih ščetk. Tako imate pri roki povsem novo Premium zobno ščetko VBO takoj, ko opazite, da je stara že nekoliko obrabljena.

 

Več o naročnini si lahko preberete TUKAJ.