Kako čistiti Invisalign retainer Vivera za večjo obstojnost

Spoznajte, kako učinkovito zaščitite rezultate svojega zdravljenja z Invisalignom in ohranite sijajen nasmeh na svojem mestu! Ko se končno poslovite od Invisalign opornic, pridejo na vrsto retainer opornice. Prozorne, enostavne za uporabo in nego skušajo preprečiti, da bi se vaši zobje premaknili iz ravnovesja, ki ste ga dosegli z Invisalignom. Da pa bodo vaša usta čista in zobje na mestu, pa je potrebno vedeti tudi, kako čistiti Invisalign retainer.

 

 

Kaj so retainer opornice?

 

Retainer so prozorne opornice, ki se uporabljajo za zaščito rezultatov obravnave z Invisalign nevidnim zobnim aparatom.

 

Kako čistiti Invisalign retainer Vivera

 

Videti so kot Invisalign opornice in so izdelane iz istega vrhunskega materiala, vendar so nekoliko bolj robustne za daljšo življenjsko dobo in zasnovane tako, da ohranjajo zobe na mestu in jih ne premikajo.

 

Ob pravilni negi zdržijo več let, ne da bi se zlomile, razpokale ali izgubile obliko.

 

 

Invisalign Vivera

 

Obstaja več oblik retainer opornic, vendar se po obravnavi z Invisalign tradicionalno uporablja retainer Invisalign Vivera.

Te prozorne retainer opornice so izdelane iz istega vrhunskega materiala kot Invisalign, zato boste deležni enakega udobja, priročnosti in učinkovitostii kot med obravnavo. Invisalign Vivera retainerji so do 30 % trajnejši od drugih retainerjev.

 

Nevidni zobni aparat retainer Vivera by Invisalign

 

Čiščenje Invisalign Vivera retainer opornic

 

Vzdrževanje retainerjev Vivera mora postati del vaše dnevne rutine. Kako pravzaprav čistiti Invisalign retainer Vivera? Na srečo je enostavno, hitro in zelo podobno čiščenju opornic Invisalign, v čemer ste gotovo že pravi mojstri!

 

 

Kakšno je učinkovito in varno čiščenje

 

Čiščenje v grobem sestoji iz ščetkanja in namakanja. Na voljo vam je več možnosti, a najboljše rezultate boste dosegli s kombinacijo namakanja, ki bo uničilo bakterije, in ščetkanja, ki bo poskrbelo za obloge!

 

Mehka zobna ščetka in voda

Za čiščenje retainer opornic ne potrebujete nič drugega kot zobno ščetko in vodo, tako kot do sedaj pri Invisalign opornicah. Bodite zgolj pozorni, da vsakič temeljito očistite retainer, saj je to najboljši način za preprečevanje nabiranja oblog na opornicah.

 

 

Čiščenje s pomočjo čistilnih kristalov

Prvi VBO boste ob prejemu Vivera retainerjev prejeli tudi čistilne kristale, ki jih lahko uporabite za namakanje in čiščenje opornic. Čistilne kristale priporočamo, da se uporabi na vsake 3-6 mesecev oz. po potrebi.

 

Namakanje v čistilu za proteze

Ena od alternativ za čiščenje je tudi čistilo za proteze, vendar pa ni priporočljivo, da uporabljate izdelke, ki niso testirani v kombinaciji z Vivera retainerji. Čistilo za zobne proteze dobite v lekarni ali drogeriji. Namočite jih v čistilo za proteze za približno 15 minut in jih pred uporabo temeljito sperite.

 

Namakanje v belem destiliranem kisu

Beli destilirani kis je učinkovito čistilno sredstvo. Zmešajte toplo vodo in beli destiliran kis v razmerju tri proti ena (3:1) in namakajte 15–30 minut. Temeljito sperite in s ščetko odstranite zobni kamen ali zobne obloge.

 

 

Kako ne čistiti retainerjev Invisalign Vivera

 

Ne drgnite z zobno pasto. Vsebuje namreč minerale in druge abrazivne materiale, ki lahko opraskajo površino vaših retainerjev, zaradi česar postanejo bolj opazni in manj učinkoviti.

 

Prav tako se izogibajte obarvanih mil ali ustne vode, saj lahko obarvajo vaš Invisalign retainer in uničijo enega njegovih glavnih adutov – nevidnost!

 

Z nekaj truda ste svoje zobe postavili v pravi položaj, od vas pa je odvisno, ali bodo tu tudi ostali. Na srečo vam na pomoč priskočijo Invisalign retainer opornice Vivera. Držite se nasvetov za njihovo nego in še naprej boste uživali v zdravem in srečnem nasmehu!