Kaj so Invisalign attachments

Kaj so Invisalign “attachments” in čemu služijo?

Zaradi Invisalign nastavkov je nevidni zobni aparat primeren za ljudi, ki bi se drugače morali sprijazniti s klasičnimi kovinskimi aparati … Spoznajte Invisalign nastavke in njihovo vlogo!

 

 

Kaj so Invisalign “attachments” in kdaj se uporabljajo?

 

Invisalign je odlično orodje za poravnavo zob, a včasih potrebuje nekoliko pomoči. Takrat na pomoč priskočijo Invisalign nastavki oziroma “attachments”.

 

So majhne izbokline, pritrjene na točno določeno mesto na zobu. Njihova naloga je, da pomagajo opornicam bolje objeti zobe in jih usmerjati v želen položaj.

 

Pri določenih ortodontskih stanjih opornice same namreč ne morejo ustvariti ustreznega pritiska – zob je nepravilne oblike, raste pod nenavadnim kotom, da je treba obrniti ali dvigniti nekoliko bolj nad dlesen.

 

Takrat Invisalign nastavki služijo kot sidrišče, ki usmerjajo pritisk aparata in s tem premik zoba ali njegove korenine. Brez njih bi bili številni obsojeni na neudobne in v oči bodeče klasične zobne aparate.

 

 

Prednosti Invisalign “attachments”

 

Glavna prednost nastavkov je zagotovo dejstvo, da je z njimi Invisalign na voljo mnogo več ljudem, ki si želijo ravne zobe! To pa ni njihova edina prednost.

 

Nespremenjena izkušnja

Nastavki v ničemer ne vplivajo na izkušnjo Invisalign nevidnega zobnega aparata. Opornice kljub nastavkom snamete med jedjo in čiščenjem zob. To je tudi edini čas, ko so nastavki vidni.

 

Hitra in enostavna namestitev ter odstranitev

Ortodont natančno določi, kje bodo imeli nastavki največji učinek. Zob temeljito očisti, na vnaprej določeno mesto nanese kompozitni material in ga utrdi s pomočjo lučke. Ko je vaš Invisalign tretma zaključen, ortodont nastavke preprosto zbrusi s površine zoba.

 

Invisalign nastavki med namestitvijo, nošenjem aparata in odstranitvijo ne poškodujejo zobne sklenine.

 

So v barvi vaših zob

Ortodont poskuša kolikor je mogoče zadeti barvo vaših zob, tako da se Invisalign nastavki praktično zlijejo z vašimi zobmi.

 

Ne potrebujejo jih vsi

Ortodont bo glede na vaše zobe presodil, ali jih potrebujete in na koliko zobeh. Morda Invisalign nastavkov sploh ne boste potrebovali!

 

Prikaz rezultata Invisalign obravnave

 

 

Slabosti Invisalign nastavkov (attachments)

 

Čeprav imajo nastavki zagotovo več prednosti, pa je smiselno predstaviti tudi drugo stran kovanca, da imate jasna pričakovanja.

 

Nameščanje aparata

Z Invisalign nastavki bo vaš aparat nekoliko bolj tesen. Zato večina ljudi v začetku potrebuje nekoliko vaje, da opornice kljub nastavkom hitro in brez težav snamejo.

 

Higiena

Ker so nastavki lahko različnih oblik glede na svojo funkcijo (okrogli, kvadratni, pravokotni ali celo trikotni), lahko privlačijo hrano.

 

Zato po čiščenju zob pred ponovno namestitvijo aparata preverite še vsakega izmed nastavkov in se prepričajte, da na njem ni ostankov hrane.

 

 

Zakaj je Invisalign boljši od klasičnega zobnega aparata?

 

Kot pove že njegovo ime, je Invisalign nevidni aparat izredno diskreten. Napram klasičnemu zobnemu aparatu prednjači tudi v udobju – med jedjo ga lahko snamete, pa tudi sicer povzroča manj neugodja in bolečin kot kovinske opornice.

 

Invisalign običajno prinese hitrejše rezultate – še posebej v kombinaciji z Invisalign “attachments“ oz. nastavki!

 

Kovinski ali nevidni zobni aparat

 

 

Kje dobim Invisalign nevidni zobni aparat?

 

Naročite se na brezplačni prvi pregled pri VBO digitalnem zobozdravstvu v Ljubljani, Mariboru, Novem mestu, Radečah preko spleta, kjer boste seznanjeni z obravnavo in uporabo Invisalign aparata.

 

Zakaj po Invisalign k VBO? Smo največji Invisalign provider v tem delu Evrope z več kot 2000 Invisalign obravnavami. Vas zanima več? Prijavo na brezplačni pregled in več informacij najdete na https://pregled.vbo.si/