Kaj je Invisalign nevidni zobni aparat in kako izgleda

Tisti, ki Invisalign še ne poznate, se najverjetneje sprašujete, kaj je Invisalign nevidni zobni aparat in kako izgleda. Poglejmo njegove lastnosti, izgled, funkcijo in rezultate 😉

 

VBO Invisalign primerjava s klasičnim zobnim aparatom

 

Kaj je Invisalign nevidni zobni aparat?

Kot že ime pove, gre za nevidni zobni aparat, ki skrbi za premike zob na podoben način kot klasični zobni aparat, vendar veliko bolj neopazno. Gre za prozorno alternativo klasičnemu zobnemu aparatu, ki je namenjena odraslim, otrokom in najstnikom.

 

Poleg tega je obravnava manj boleča, veliko bolj higienična, ker je aparat snemljiv in tudi do 2x hitrejša.

 

Kaj je Invisalign nevidni zobni aparat in kakšen je v primerjavi s klasičnim aparatom

 

Od kod izvira Invisalign?

Invisalign je nastal pred več kot 20 leti v Ameriki. Že leta 2004 so imeli več kot 175.000 zadovoljnih uporabnikov, od takrat naprej pa je s širitvijo po celem svetu število le še strmo naraščalo. Do danes je do popolnega nasmeha z Invisalign aparatom prišlo že več kot 12 milijonov ljudi po vsem svetu!

 

Invisalign opornice so še zmeraj izdelane v Ameriki, od koder jih dobimo tudi mi. Na ta način je zagotovljena najboljša kvaliteta in zanesljivost izdelave, saj si vaši zobje zaslužijo le najboljše.

So edine nevidne opornice, ki so izdelane iz posebnega patentiranega materiala pod imenom SmartTrack, v kar je bilo vloženih več kot 1,5 milijarde USD.

 

Kako pogost je Invisalign v Sloveniji?

V Sloveniji so nevidni zobni aparati Invisalign zmeraj bolj pogosti. Za to gre zahvala tudi našim strokovnjakom ortodontom, ki skrbno pomagajo vsem zadovoljnim uporabnikom pridobiti njihov sanjski nasmeh in rešiti vse ortodontske izzive.

 

Lahko se pohvalimo, da smo pri VBO z Invisalign aparatom pomagali že več kot 2000 ljudem in smo kot edini v tem delu Evrope prejeli kristalno priznanje Invisalign 1.000 z več kot 1000 obravnavami. Pred tem smo prav tako prejeli kristalno priznanje Invisalign 500.

 

Invisalign provider - 1000 Invisalign obravnav

 

Kako izgleda Invisalign nevidni zobni aparat?

Nevidni zobni aparat Invisalign pri VBO je izdelan iz posebnega BPA-free prozornega materiala, patentiranega pod imenom SmartTrack, zato je praktično neopazen. Če gledate resnično od blizu se prozorni aparat nekoliko opazi, pa še to zgolj zaradi drugačnega leska plastike od naravnega leska zob.

 

Sama opornica, ki jo menjavate na 1 teden izgleda takole:

 

Izgled Invisalign nevidnega zobnega aparata

 

Na izbiro imate tudi različne Invisalign škatlice za shranjevanje, med tem ko aparat snamete.

 

Pozor! Na izgled samega aparata vpliva tudi skrb in čiščenje. Tukaj morate upoštevati, da je priporočljivo aparat redno čistiti (ščetkati), predvsem pa se morate izogibati pitju obarvanih pijač, kave ipd. Namreč te pijače bodo vplivale na obarvanje nevidnih opornic, zaradi česar bodo kasneje bolj opazne.

 

Kako do nevidnega zobnega aparata Invisalign

1. Naročite se na brezplačni pregled pri VBO digitalnem zobozdravstvu v Ljubljani, Mariboru, Novem mestu, Radečah ali preko spleta kjer boste seznanjeni z obravnavo in uporabo Invisalign aparata. Prijavo na brezplačni pregled najdete TUKAJ

 

2. Za vas opravimo intraoralno skeniranje vaših zob s skenerjem iTero Element 5D Plus. Na podlagi slike vaših zob in RTG slike nato naši specialisti ortodontije predlagajo najboljšo rešitev za vas

 

3. Na osnovi 3D skena vaših zob pripravijo naši ortodonti plan premikanja, nato pa Invisalign v Ameriki natisne posebej vam prilagojeno serijo opornic, ki jih nato tedensko sami menjujete.

 

4. Ob uporabi Invisalign nevidnega zobnega aparata se prav tako občasno oglasite pri nas na pregledu, da se prepričamo ali se zobje premikajo skladno s planom.

 

Imate dodatna vprašanja?

V primeru dodatnih vprašanj nas kontaktirajte preko emaila na info@vbo.si . Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.