Invisalign pri otrocih – Ali lahko Invisalign nosijo tudi otroci?

Vas zmrazi ob misli na vašega otroka s kovinskim zobnim aparatom, a hkrati ne morete zanikati, da ga potrebuje? Na srečo je rešitev enostavna, učinkovita in praktično nevidna! Poglejmo kako se obnese Invisalign pri otrocih.

 

 

Invisalign pri otrocih

 

Invisalign nevidni zobni aparat za otroke je primeren za starost že od 6. leta naprej. Takrat so zobje že toliko stabilni, da lahko prenesejo pritisk aparata.

 

 

5 razlogov, zakaj je Invisalign primeren zobni aparat za otroke

 

  1. Je popolnoma varen, a enako učinkovit

Že vrsto let nazaj so proizvajalci zobnih ščetk raziskovali načine, kako ohraniti zdravje dlesni in hkrati temeljito očistiti zobne obloge. Rodile so se mehke zobne ščetke z veliko ščetinami. Na ta način je bila izboljšana čistilna funkcija ščetke, brez da bi poškodovala dlesni.

 

Pogosto opazimo, da Invisalign pri otrocih deluje celo hitreje ali bolje kot pri odraslih, saj so njihovi zobje in čeljust še bolj prilagodljivi.

 

 

  1. Manj posega v otrokovo življenje

V primerjavi s klasičnimi otroškimi zobnimi aparati je napredek pri Invisalign zobnem aparatu za otroke hitrejši, namestitev pa neprimerno hitrejša.

 

Invisalign za otroke torej občutno manj posega v otrokov vsakdan, hitrejši napredek pa je odlična motivacija, da vztraja pri nošenju.

 

  1. Manj bolečine in neudobja

Invisalign je neprimerno manj boleč kot tradicionalni zobni aparati. Neugodju prvih nekaj dni se seveda ni mogoče izogniti, a so bolečine neprimerno manjše kot pri alternativah.

 

  1. Enostavno snemanje in menjava

Invisalign za otroke se enostavno nadene in sname. Priporočamo od 20 do 22 ur nošenja na dan, kar pomeni, da otrok v času obrokov aparat sname in v miru uživa v hrani.

 

Ko je čas za menjavo, otrok preprosto preneha uporabljati eno zobno opornico in začne nositi naslednjo.

 

  1. Lažje vzdrževanje

Čeprav Invisalign zahteva skrbnost in higieno, pa je čiščenje tako aparata kot zob neprimerno lažje kot pri klasičnem, fiksnem aparatu.

 

Invisalign otrok očisti hitro in preprosto – z mehko krtačko in toplo vodo. Nič več mukotrpnega čiščenja ujetih delčkov hrane iz aparata, kar pomeni tudi manj verjetnosti za nastanek zobne gnilobe!

 

 

3 razlogi, zakaj Invisalign morda ni primeren za vašega otroka

 

  1. Zahteva disciplino in odgovornost

Če se sprašujete, ali je Invisalign za otroke primeren za vašega malčka, odgovorite na naslednji dve vprašanji:

  • Bo moj otrok zobni aparat nosil vsaj 22 ur dnevno?
  • Si bo po obroku pred ponovno namestitvijo očistil zobe?

 

Če sta odgovora “da”, je vaš otrok dober kandidat za nevidni zobni aparat.

Če niste prepričani, pa je morda bolje počakati še kakšno leto.

 

  1. Otrok ga lahko izgubi

Ker je Invisalign enostavno sneti, obstaja tveganje, da otrok aparat kje pozabi.

Če je vaš otrok skrben in marljiv, je skrb verjetno odveč, a nesreča nikoli ne počiva. Zato bodite pripravljeni na morebiten nepričakovan obisk ortodonta zaradi izgubljenih Invisalign opornic.

 

  1. Vpliva lahko na samozavest

Čeprav skoraj neviden, lahko tudi Invisalign do neke mere vpliva na počutje otroka, predvsem, ker v začetku nošenja nekoliko vpliva na govor. Pomembno je, da vaš otrok to razume in sprejme. Najverjetneje pa sploh nihče ne bo ugotovil, da nosi aparat, če jim tega ne bo povedal sam!

 

Ste pripravljeni, da na najbolj napreden in enostaven način poskrbite, da se bo vaš otrok kmalu z veseljem na široko nasmejal?

 

 

Kje do Invisalign aparata

Naročite se na brezplačni prvi pregled pri VBO digitalnem zobozdravstvu v Ljubljani, Mariboru, Novem mestu, Radečah ali preko spleta, kjer boste seznanjeni z obravnavo in uporabo Invisalign aparata.

 

Zakaj po Invisalign k VBO? Smo največji Invisalign provider v tem delu Evrope z več kot 2000 Invisalign obravnavami. Vas zanima več? Prijavo na brezplačni pregled in več informacij najdete na https://pregled.vbo.si/