Invisalign Hrvaška – Ali iti po Invisalign k sosedom ali ne?

Si tudi vi želite nevidnega zobnega aparata Invisalign, pa ne veste kje bi ga naročili? Ste razmišljali tudi o tem, da bi se zapeljali k sosedom na Hrvaško? Poglejmo, ali je smiselno iti po Invisalign na Hrvaško, ali ne.

 

 

Ali iti po Invisalign na Hrvaško?

 

Na Hrvaškem je kar nekaj ponudnikov nevidnih zobnih aparatov Invisalign, med katerimi jih je večina iz Zagreba. Kot ste najverjetneje že videli, so Hrvaška podjetja zelo agresivna pri oglaševanju svojih dentalnih storitev. Slovenci se velikokrat odločijo obiskati dentalne centre na Hrvaškem zaradi hitrejše in cenejše obravnave, kar pa pri Invisalignu ni tako.

 

Invisalign nevidni zobni aparat je narejen popolnoma po meri

 

Obravnava z nevidnim zobnim aparatom Invisalign je samoplačniška storitev, ki se cenovno ne razlikuje kaj dosti med Slovenijo in Hrvaško. Seveda se zmeraj najde kdo, ki je za odtenek cenejši od konkurence, vendar obstaja zato večja verjetnost slabše ali površne obravnave. Vendar ni heca, ko gre za zobe, kajne?

 

 

Kaj morate upoštevati pri ceni Invisalign obravnave na Hrvaškem

 

Poleg same cene aparata, ki je morda kje na Hrvaškem za odtenek cenejša, pa morate upoštevati še nekaj drugih faktorjev. Kot že omenjeno, prvi je zagotovo kvaliteta obravnave.

 

Kvaliteta obravnave

 

Pri kvaliteti Invisalign obravnave veliko vlogo odigrajo znanje in izkušnje s področja ortodontije in samega dela z Invisalign aparati. Naj vas vprašamo, komu bi bolj zaupali – nepoznanemu ortodontu s Hrvaške, ki ima neznano koliko izkušenj z Invisalignom, ali na primer naši dr. Vesni Kaloh in ekipi ortodontske ambulante VBO iz Maribora, kjer smo kot prvi Invisalign® Diamond provider v tem delu Evrope opravili že več kot 2500 Invisalign obravnav?

 

Invisalign provider - 1000 Invisalign obravnav

 

Seveda se odloči vsak zase, vendar je dobro, da je ta odločitev pravilna in boste z njo zadovoljni tudi v prihajajočih letih.

 

 

Ostali stroški

 

Če se boste odločili za Invisalign obravnavo na Hrvaškem vas čaka še nekaj povezanih stroškov. Eden bolj očitnih je vsekakor vožnja in vaš čas. Namreč tudi ko aparat dobite, boste morali na pregled približno vsaka 2 meseca.

 

Poleg tega se pozanimajte kaj vse obravnava zajema. Ima v ceni tudi slikanje zob, 3D skeniranje in poleg opornic vse potrebne ortodontske obravnave in vzdrževalne opornice Vivera? Pri nas dobite v osnovni ceni ponudbe na primer tudi 3 Invisalign Vivera nočne opornice za vzdrževanje nasmeha tudi po končani obravnavi, kar pa je pri večini ponudnikov storitev po doplačilu, o katerem v prvotni ponudbi ni govora.

 

 

Cena Invisalign aparata

 

Kot ste že opazili, lahko cena Invisalign aparata zelo variira. Vendar ne zgolj zaradi vožnje in ortodontskih obravnav, temveč zaradi vašega stanja zob in potrebnih premikov za sanjski nasmešek.

 

Nekateri pacienti potrebujejo manjše premike in manjšo ortodontsko obravnavo, kar močno vpliva tudi na ceno napram tistim, ki imajo nekoliko bolj zamaknjene zobe in potrebujejo 40 ali več Invisalign opornic.

 

Cenovni razpon je zato zeloooo širok. Cena Invisalign obravnave se prične pri 1.400 EUR, njegova zgornja meja pa je približno 5.000 EUR.

 

 

iTero digitalni skener za zobe pred Invisalign obravnavoKako izvedeti točno Invisalign ceno?

 

Vas zanima cena Invisalign obravnave v Sloveniji? Pri VBO vam lahko podamo točno ceno za vaš primer po obisku in prvem pregledu, ki je za vas v celoti brezplačen. Vaše zobe poskeniramo s posebnim 3D skenerjem.

 

Na osnovi tega doktorica zelo natančno predvidi pot do vašega popolnega nasmeha in takrat šele natančno določimo ceno za vašo Invisalign obravnavo.

 

 

Želite priti na brezplačni pregled?

Naročite se na brezplačni pregled pri VBO digitalnem zobozdravstvu v Mariboru, Novem mestu ali Radečah. Lahko se naročite tudi kar preko spleta kjer boste seznanjeni z obravnavo in uporabo Invisalign aparata. Prijavo na brezplačni pregled in več informacij najdete na https://pregled.vbo.si/