Ali mehka zobna ščetka zagotavlja dobro ustno higieno?

Dandanes že težko najdete osebo, ki ne uporablja mehke zobne ščetke. V bistvu je videti, kot da je večja mehkoba recept za bolj čiste in zdrave zobe. Pa je res? Ali mehka zobna ščetka zagotavlja dobro ustno higieno?

 

 

Ključna lastnost mehke zobne ščetke

 

Večina zobozdravnikov priporoča mehko zobno ščetko, saj je najbolj udobna in nežna do dlesni – tudi, če imate malo močnejšo roko.

S premočnim ščetkanjem s tršimi ščetinami lahko namreč s časom poškodujete sklenino in dlesni!

 

 

Zakaj pa mehka zobna ščetka ni nujno najboljša izbira?

 

Čeprav zobozdravniki praviloma priporočajo mehkejše kot trše ščetine, pa je zadeva v praksi malce bolj zapletena.

 

Raziskava, objavljena v reviji Journal of Dentistry, je namreč pokazala, da zelo mehke zobne ščetke sicer zmanjšajo zobne obloge, a ne do optimalnega nivoja.

 

Potem je tu še izziv pravilnega ščetkanja. Mehka zobna ščetka lahko temeljito očisti vaše zobe, a le, če uporabljate pravilno tehniko in kot čiščenja.

Na primer – ste vedeli, da morate ščetko pristaviti ob zobe pod kotom 45 stopinj, tako da ščetine sežejo v prostor med vašimi zobmi in dlesnijo?

 

 

Kaj pa ščetke srednje trdote?

 

Tudi zobna ščetka s tršimi ščetinami ima svojo uporabnost. Zobozdravniki se strinjajo, da je primerna (in varna) za občasno uporabo – odstranjevanje madežev, ki jim mehka zobna ščetka ni kos, vendar lahko ob redni uporabi poškoduje dlesni.

 

Katero ščetko torej izbrati za vsakdanjo nego, da boste dosegli popoln kompromis med nežnostjo in učinkovitostjo?

 

 

Bolje očistite zobe s Premium zobno ščetko VBO

Je dovolj mehka, da ne poškoduje vaših zob in dlesni, a neusmiljena do zobnih oblog!

 

VBO premium zobna ščetka black

 

Po ščetkanju z VBO ščetko bodo vaši zobje bolj gladki, občutek čistih zob in ust pa bistveno daljši kot pri uporabi klasičnih zobnih ščetk.

 

Je prva zobna ščetka s ščetinami impregniranimi s črnim kremenom. Ta edinstvena ruda poskrbi za kar 40 % učinkovitejše odstranjevanje oblog kot pri klasični ščetki. Njeno učinkovitost so dokazali na Univerzi Kanagawa na Japonskem. Prav na japonskem otoku Hokaido je tudi edino nahajališče črnega kremena.

 

Še zanimivost – ob uporabi Premium zobne ščetke VBO za resnično čiste zobe sploh ne potrebujete zobne paste! Za svežino in okrepitev zob z minerali (kalcij, fluor) lahko po ščetkanju uporabite ustno vodo.

 

 

Kje lahko dobite VBO zobno ščetko?

 

VBO zobno ščetko lahko kupite v VBO ordinacijah, na spletu ter v ostalih specializiranih prodajalnah in lekarnah. Oglejte si vsa prodajna mesta TUKAJ.

 

Če se vam pogosto zgodi, da še kar uporabljate obrabljeno zobno ščetko, ker ne pridete do trgovine, pa imate na voljo še boljšo možnost: posebni naročniški program! Sklenite neobvezujočo naročnino in vsako leto prejmite paket šestih Premium zobnih ščetk VBO. Tako boste vsakič, ko bo stara začela kazati znake obrabe, imeli pri roki svežo.

 

VBO naročnina prejemanja zobnih ščetk

 

Z naročnino dobite 10 % popusta na redno ceno Premium zobne ščetke VBO, brezplačno dostavo in druge prednosti. Več o naročnini si lahko preberete TUKAJ.