Ali je Invisalign popolnoma prozoren?

Pogosto nas stranke sprašujejo ali je Invisalign popolnoma prozoren oz. neviden, če se imenuje nevidni zobni aparat? Poglejmo, kakšen je v resnici.

Ali je Invisalign popolnoma prozoren

 

Zakaj velja Invisalign za nevidni zobni aparat?

Že ime pove, da je Invisalign zloženka iz besed “invisible” in “align”, torej nevidno ravnanje. Že od nastanka Invisalign aparata velja, da gre za nevidni zobni aparat, torej kako je narejen in kako izgleda?

 

Ali je Invisalign prozoren? Kako izgleda Invisalign?

Zobni aparat Invisalign so edine nevidne opornice, ki so izdelane iz posebnega patentiranega materiala pod imenom SmartTrack, v kar je bilo vloženih več kot 1,5 milijarde USD. Razlika med klasičnim zobnim aparatom in Invisalign aparatom je ta, da nima niti delčka kovine, ki bi bila na zobeh opazna.

 

VBO invisalign nevidni zobni aparat v uporabi

 

Izgled Invisalign aparata

Dejstvo je, da Invisalign ni popolnoma neviden, je pa zelo neopazen. Nekdo, ki ne ve, da ga nosite, ga skoraj zagotovo ne bo opazil. Če bi vedel, da ga nosite, pa bi ga najverjetneje opazil, ker imajo zobje drugačen lesk kot brez Invisalign aparata.

 

Izgled od blizu

Na levi sliki vidite osebo s klasičnim zobnim aparatom slikano od blizu, na desni pa osebo z Invisalign aparatom. Razlika je velika, Invisalign pa je veliko bolj neopazen, kajne? Kot rečeno, lesk Invisalign aparata je ta, ki je nekoliko drugačen od leska zob.

 

Invisalign v primerjavi s klasičnim zobnim aparatom

 

Nevidni zobni aparat napram klasičnemu zobnemu aparatu

Kljub temu, da Invisalign seveda ni popolnoma neviden, je veliko bolj neviden od klasičnega zobnega aparata. Kot je razvidno iz zgornje slike, sta klasični zobni aparat in njegova kovinska sestava veliko bolj opazna od Invisaligna. 

 

Da ne omenjamo enostavnosti uporabe, boljše higiene, manj bolečin in še bi lahko naštevali…

 

Kako do nevidnega zobnega aparata Invisalign

Naročite se na brezplačni pregled pri VBO digitalnem zobozdravstvu v Ljubljani, Mariboru, Novem mestu, Radečah ali preko spleta, kjer boste seznanjeni z obravnavo in uporabo Invisalign aparata. Prijavo na brezplačni pregled in več informacij najdete TUKAJ