Ali Invisalign predpiše ortodont ali zobozdravnik?

Poznate vse njegove prednosti. Tudi vi bi se radi končno na široko smejali in pokazali svoje ravne zobe. Ne veste pa, kje začeti.

 

Invisalign je vse bolj priljubljen način za diskretno in udobno poravnavo zob. Je odlična možnost za vse, ki si želite poravnati zobe brez težav, ki jih prinašajo tradicionalni kovinski zobni aparati.

 

Punca snema invisalign nevidni zobni aparat

 

Prvi korak do vašega Invisaligna

 

Invisalign nevidni zobni aparat je samoplačniška storitev, zato ne potrebujete napotnice osebnega zobozdravnika. Prvi korak je izbira ortodonta, pri katerem boste opravili Invisalign obravnavo.

 

 

Kako izbrati ortodonta?

 

Prepričajte se, da boste svoje zobe zaupali ortodontu, specializiranemu za nevidne zobne aparate. Najboljši znak, da gre za izkušenega ortodonta na področju ravnanja zob z nevidnim zobnimi aparati Invisalign je število uspešno opravljenih primerov. Zahtevajte ta podatek v fazi izbire!

 

Če se želite prepustiti vodilnim in najbolj izkušenim strokovnjakom v regiji za nevidne zobne aparate Invisalign, obiščite digitalno zobozdravstvo VBO, ki se lahko pohvali z mnogo več kot 2.000 uspešno opravljenimi primeri!

 

 

Od prvega posveta do idealnega nasmeha

 

Ko se dogovorite za posvet, ste naredili prvi korak. V nadaljevanju preberite, kako bo videti vaša pot do nevidnega zobnega aparata!

 

Posvet z ortodontom

 

Na prvem posvetu bo ortodont pregledal vaše zobe in ocenil, ali ste dober kandidat za Invisalign. Pogovorili se boste o ciljih in trajanju obravnave, seveda pa vam bo odgovoril tudi na vsa morebitna vprašanja.

 

 

iTero digitalni skener za zobe pred Invisalign obravnavoPersonaliziran načrt obravnave

 

Ortodont bo izdelal prilagojen načrt obravnave, v katerem bodo opisani specifični premiki vaših zob.

 

Z uporabo napredne tehnologije 3D slikanja bo ustvaril digitalni model vaših zob in simuliral njihovo gibanje skozi čas. Tako boste dobili jasno sliko, kako bo videti vaš nasmeh ob koncu obravnave.

 

 

Izdelava Invisalign opornic

 

Ko bo načrt obravnave dokončno oblikovan, bodo izdelane opornice za vaše zobe z najsodobnejšo tehnologijo. Vsak set opornic je po meri oblikovan tako, da postopoma premika vaše zobe v želeni položaj. Običajno boste prejeli več kompletov opornic naenkrat, vsakega pa boste nosili približno teden dni.

 

 

Redni pregledi pri ortodontu

 

Med obravnavo boste redno hodili na kontrole k ortodontu, da se prepriča, ali se zobje premikajo po načrtu. Ob vsakem obisku boste prejeli nov komplet opornic, ortodont pa bo spremljal vaš napredek in se prepričal, da ste na pravi poti.

 

 

Vzdrževanje po zaključeni obravnavi

 

Po zaključenem aktivnem delu obravnave boste morali nositi vzdrževalne opornice oz. t.i. retainerje, da boste ohranili poravnavo zob. Ortodont vam bo dal podrobna navodila, kako skrbeti zanje in kako pogosto jih nositi.

 

Ena največjih prednosti sistema Invisalign je, da so opornice praktično nevidne, zato nihče ne bo vedel, da jih nosite.

 

Ali je Invisalign popolnoma prozoren

 

Prav tako so udobne za nošenje in enostavne za vzdrževanje. Odstranite jih lahko za uživanje hrane, ščetkanje in uporabo zobne nitke, zato ni omejitev glede hrane kot pri tradicionalnih zobnih aparatih.

 

Če vas zanima Invisalign, se torej čim prej dogovorite za posvet z izkušenim ortodontom in preverite, ali ste kandidat za nevidni zobni aparat!

 

 

Kje do Invisalign aparata?

 

Naročite se na brezplačni prvi pregled pri VBO digitalnem zobozdravstvu v Ljubljani, Mariboru, Novem mestu, Radečah ali preko spleta, kjer boste seznanjeni z obravnavo in uporabo Invisalign aparata ter boste točno izvedeli koliko časa bo trajala Invisalign obravnava v vašem primeru.

 

Prijavo na brezplačni pregled in več informacij najdete na https://pregled.vbo.si/